Društvo

Popodne stiže sunce, temperatura i do 23 stepena - kad se očekuju grmljavina i pljuskovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/04/2022

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Promenljivo vreme koje je obeležilo vikend za nama nastavlja se i ove nedelje, uz periodičnu smenu suvih i kišnih dana.

Kako navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković, smena polja niskog i visokog vazdušnog pritiska iznad centralne Evrope uzrokuje da sever i zapad naše zemlje češće budu pod uticajem nestabilnosti, u odnosu na južnije predele.

Ovog jutra kiša je zabeležena u Vojvodini, zapadnoj Srbiji i Beogradu, dok su centralni i južni predeli bili vedri i suvi. Tokom dana biće promenljivo oblačno, a u poslepodnevnim satima očekuje se nešto više sunčanih perioda.

"Jutro je osvanulo relativno toplo, sa temperaturom oko 10 stepeni. Beograd je i ovog jutra bio najtopliji grad sa izmerenih 15, dok je u Požegi bilo svega 7 stepeni. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 20 stepeni. Na severu, zbog oblaka i zapadnog vetra, ostaje malo svežije, dok će južno od Beograda, tačnije u centralnim i istočnim predelima biti i do 23 stepena", navela je Gojković.

Vetar će danas biti zapadni i to umerenog intenziteta, a u planinskim predelima jugozapadne Srbije povremeno će biti i pojačan.

Šta nas čeka narednih dana?

I sutra ostaje promenljivo vreme. Sredinom dana na zapadu Srbije biće uslova za kratkotrajnu kišu, međutim u većem delu zemlje ostaje suvo, ali promenljivo oblačno.

Temperatura će biti slična današnjoj, dakle oko proseka, a za sredu se prognozira i nešto veća količina padavina.

Naime u sredu, sredinom dana, imaćemo priliv vlažnog vazduha koji će omogućiti formiranje grmljavinskih nepogoda i pljuskova. Padavine prestaju već u četvrtak ujutro, međutim oblaci ostaju, a ponegde će biti i lokalnih padavina, uglavnom slabog intenziteta.

"Iako ćemo se narednih dana nalaziti pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska, stalni priliv vlažnog vazduha i promenljiv vetar donosiće nam nestabilno i promenljivo vreme, te sa sobom obavezno ponesite kišobran", istakla je meteorolog Gojković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija