Društvo

"Došli su džipom bez tablica usred bela dana": Lopovi pokušali da odnesu ovce i jagnjad u selu kod Gornjeg Milanovca

Komentari

Autor: RINA

26/04/2022

-

18:55

"Došli su džipom bez tablica usred bela dana": Lopovi pokušali da odnesu ovce i jagnjad u selu kod Gornjeg Milanovca
"Došli su džipom bez tablica usred bela dana": Lopovi pokušali da odnesu ovce i jagnjad u selu kod Gornjeg Milanovca - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Manje od nedelju dana od kada su nepoznati počinioci ukrali jagnjad baki Stojki u selu Srezojevci kod Gornjeg Milanovca, u istom selu dogodio se novi pokušaj krađe. Lopovi su upali na imanje Zorice Vuković koja živi sama, ali ih je ona primetila, a potom i prijavila policiji.

"Došli su džipom bez tablica usred bela dana, zatekla sam ih u momentu kad su već bili natovarili ovce i jagnjad na prikolicu. Krenula sam da vičem i dozivam u pomoć, ali sve je bilo uzalud. Međutim, jedna od ovaca je od straha uspela da probije vrata na prikolici i životinje su iskočile, pa su lopovi ipak otišli bez plena ovaj put iz našeg sela", rekla je Zorica za RINU.

RINA

 

Iako izuzetno uplašena, ova domaćica se ipak pribrala i pokušaj krađe u Srezojevcima odmah prijavila nadležnim organima.

"Policija je došla, ja sam dala iskaz da ih je bilo četvorica, u džipu bez registarskih oznaka, i takođe da su natovarili petoro jagnjadi, dve ovce, devet je u štali ostalo. Ovo nije prvi slučaj da dolaze baš na moja vrata i pljačkaju. Pre četiri godine pokušali su da ukradu traktor. Sada sam prinuđena da držim sve pod ključem", dodaje Zorica.

Meštani ovih sela nagoveštavaju da bi uzrok ovih nesvakidašnjih krađi ovaca i jagnjadi mogla biti nikad veća otkupna cena mesa, pa je moguće da su na taj način odlučili da zarade "hleba bez motike".

Za vinovnicima dve krađe u selu Srezojevci policija i dalje traga.

Komentari (0)

Srbija