Društvo

Šekler: Popuštanje mera omogućiće virusu da preživi leto

Komentari

Autor: RTS, Euronews

15/06/2021

-

08:54

Šekler: Popuštanje mera omogućiće virusu da preživi leto
Šekler: Popuštanje mera omogućiće virusu da preživi leto - Copyright Prinstcreen YouTube/Televizija Forum

veličina teksta

Aa Aa

Virusolog Milanko Šekler izjavio je da ne razume novo popuštanje epidemioloških mera, dodajući da će virus nastaviti da cirkuliše populacijom.

"Sa ublažavanjem mera samo je legalizovano ono što se događalo", prokomentarisao je Šekler ukazujući da je "sve treštalo i niko nje kontrolisao da li se poštuju epidemiološke mere, da li se nose maske, poštuje distanca".

On je istakao da će popuštanje mera omogućiti virusu da "preživi leto" i sačeka jesen. "Da sam koronavirus, rekao bih 'jupi', 'super'", rekao je Šekler za RTS.

Šekler je rekao da je pre godinu dana na današnji dan bilo 57 zaraženih, jedan umrli i 12 pacijenata na respiratorima, a da su danas brojke veće.

"Sada imamo 39 odsto revakcincanisanih, a 44 odsto sa jednom dozom. To je nedovoljno", konstatovao je on i istakao da je dobro da je starija populacija vakcinisana, ali da stari ne idu na velike skupove, pa je potrebno ubrzati kampanju vakcinacije mlađe populacije.

Podsetimo, u ponedeljak je u Srbiji registrovano 124 novozaraženih, a preminulo je osam osoba.

Krizni štab doneo je nove mere kojima je  dozvoljeno okupljanje do 500 osoba. Ugostiteljski objekti na otvorenom imaju neograničeno radno vreme, a u zatvorenom ograničeno na 01.00 sat iza ponoći.

Komentari (0)

Srbija