Društvo

Zorana Mihajlović sa rukovodstvom JP Resavica: Bezbednost rudara na prvom mestu

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2022

-

16:50

Zorana Mihajlović sa rukovodstvom JP Resavica: Bezbednost rudara na prvom mestu
Tanjug/ MRE/ Zoran Petrović - Copyright Tanjug/ MRE/ Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Podrška države je ključna za funkcionisanje "Resavice", a bezbednost rudara na prvom mestu, poručila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom razgovora sa rukovodstvom JP Resavica.

Teme razgovora bile su proizvodnja, finansijska situacija, bezbednost i zaštita na radu, poslovanje i planovi za konsolidaciju i restrukturiranje ovog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja, saopštilo je ministarstvo.

"Država obezbeđuje na godišnjem nivou više od 40 miliona evra za zaposlene u Resavici. Naša obaveza je da o njima vodimo računa, ali i da razgovaramo o tome koji rudnici treba da rade i mogu da budu rentabilni, a koji ne", izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je ocenila da je važno da se zajednički donose i sprovode odluke o konsolidaciji i restrukturiranju.

"Potreban nam je zajednički predlog rešenja sa finansijskim, tehničkim i investicionim projekcijama, jer je cilj da imamo održiv plan za tranziciju ugljarskog sektora", rekla je ona.

Dodala je da je to osnov za donošenje dugoročnih rešenja pre svega o nerentabilnim rudnicima.

Razgovarano je i o neophodnosti da se sprovedu sve procedure pre nego što se ponovo krene sa izvođenjem radova u rudniku "Soko" nakon pogibije osam rudara.

VD direktora JP PEU "Resavica" Saša Spasić rekao je da bez podrške države, odnosno Ministarstva rudarstva i energetike, to javno preduzeće ne bi moglo da funkcioniše.

On je predstavio rezultate rada, planove za naredni period, kao i mogućnosti za povećanje prihoda rentabilnih rudnika, kao i probleme sa kojima se "Resavica" suočava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija