Privreda

Imenovan novi v.d. direktora rudnika Resavica nakon što je prethodni uhapšen

Komentari

Autor: Z. R.

28/06/2021

-

17:16

Imenovan novi v.d. direktora rudnika Resavica nakon što je prethodni uhapšen
Imenovan novi v.d. direktora rudnika Resavica nakon što je prethodni uhapšen - Copyright jppeu.rs

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici imenovala novog vršioca dužnosti Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica Sašu Spasića, umesto v.d. Marka Vukovića, koji je uhapšen 16. juna. 

Tužilac za organizovani kriminal predložio je, nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage i saslušanja osumnjičenih, pritvor zbog zloupotrebe službenog položaja za čelnike "Resavice" Marka Vukovića, "Rembas transa" Vladimira Perovića i Zorana Vučkovića iz "Imperial kompani A3 plus".

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je ranije saopštilo da se osumnjičenima Vukoviću i Peroviću stavlja na teret produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, dok se Vučković tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

"Tri osobe koje su malverzacijama oštetile JP "Resavica" za oko 40 miliona dinara se terete da su u periodu od maja 2018. godine do novembra 2020. godine, organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe preduzeća "Rembas trans" iz Resavice od preduzeća "Imperia kompani A3 plus" iz Beograda. JP "Resavica" je preduzeću "Imperia kompani A3 plus" na ime depozita isporučilo ugalj iz svog proizvodnog asortimana, uplatilo novac i ustupilo potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172 dinara, ali "Imperia kompani A3 plus" nije isporučilo vozila i radne mašine, već samo jedan autobus", saopšteno je iz MUP.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili JP "Resavica" za ukupno 39.519.699 dinara )oko 330.000 evra) i omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi preduzeću "Imperia kompani A3 plus" Beograd u iznosu od 24.519.699 dinara, kao i sticanje protivpravne imovinske koristi odgovornom licu preduzeća "Imperia kompani A3 plus".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis