Društvo

Korona presek: Preminule dve osobe, pozitivno više od 300

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/05/2022

-

15:20

Korona presek: Preminule dve osobe, pozitivno više od 300
Korona presek: Preminule dve osobe, pozitivno više od 300 - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata, u Srbiji su na koronavirus testirane 7.863 osobe, od kojih su pozitivne 334. Preminule su dve osobe. Na respiratorima je deset pacijenata, a ukupno je hospitalizovan 241 pacijent.

Podsetimo, juče je bilo testirano 8.500 ljudi, od kojih je 361 osoba bila pozitivna na koronu dok su dve osobe preminule.

 

 

Dok se situacija u Evropi smirila, Severna Koreja je danas prijavila još 262.270 pacijenata sa simptomima groznice i još jedan smrtni slučaj nakon što je u toj zemlji potvrđen prvi talas epidemije korona virusa i to posle više od dve godine.

Od prvog priznanja da je u zemlji izbila epidemije kovida 19, u Severnoj Koreji je evidentiran 1,72 miliona pacijenata sa simptomima groznice, a potvrđena su 62 smrtna slučaja do sada, preneo je Rojters.

Severnokorejski lider Kim Džong Un ocenio je ranije danas da je odgovor države na prvu potvrđenu epidemiju koronavirusa nezreo i optužio vladine zvaničnike za neadekvatan pristup i inertan odnos, preneli su severnokorejski državni mediji.

Predsedavajući sastankom Politbiroa vladajuće Radničke partije, Kim je rekao da su se zbog "nezrelosti državnog aparata da se nosi sa krizom, povećali složenost i teškoće u borbi protiv epidemije".

Komentari (0)

Srbija