Društvo

Stanovnici Bloka 37 iz Novog Beograda ne odustaju od svojih zahteva

Komentari

Autor: Fonet

16/06/2021

-

09:26

Stanovnici Bloka 37 iz Novog Beograda ne odustaju od svojih zahteva
Stanovnici Bloka 37 iz Novog Beograda ne odustaju od svojih zahteva - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Stanovnici Bloka 37 iz Novog Beograda zahvaljuju investitoru "Durst Development" doo na želji iskazanoj u medijima da "se poboljšaju generalni uslovi života u Bloku 37", ali ističu da je po tom i svim ostalim pitanjima od opšteg interesa nadležna lokalna samouprava i poručuju da će protestovati dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Oni u saopštenju isitiču da ni stambene zajednice, pa ni njihovi upravnici nisu prava adresa za razgovor, s obzirom da se stanovnici Bloka 37 za razgovor o "monstruoznom" projektu nisu obraćali investitoru već nadležnim opštinskim i gradskim službama,pa su one jedina adresa za razgovor, a ne investitor.

Građani su dodatno zbunjeni nedoumicom o stvarnom investitoru, zbog činjenice da pojedine stanare po Bloku kontaktira privredno društvo Ino-Bačka doo Novi Sad, koja se predstavlja kao investitor, dok je nama poznato sa table postavljene na "privremeno obustavljenom gradilištu" da je navedeno društvo izvođač radova a ne investitor.

Istovremeno, saopštenje u medijima daje kompanija "Durst Development" doo koja (i dalje) prema raspoloživim dokumentima ima svojstvo investitora projekta.

"Smatramo da stanovnici Bloka 37, a možda i šira javnost, moraju biti znati ko je stvarni investitor? Doduše, to nije pitanje za građane već za nadležne organe", ističe se u saopštenju.

Stanovnici čitavog Bloka 37 i dalje insistiraju na razgovoru svojih predstavnika sa lokalnom samoupravom tj. opštinskim i gradskim službenicima o raznim pitanjima i traže da se odmah i bez odlaganja sa gradilišta ukloni sva mehanizacija i pomoćni objekti, a potom ono obezbedi i zatvori.

Oni traže i da se predstavnicima Bloka 37 omogući razgovor s predstavnicima Grada Beograda u pronalaženju rešenja za zaštitu kvaliteta života stanovnika Bloka 37, a u skladu sa podnetim zahtevom i peticijom sa preko 2.000 potpisa građana prikupljenih za 3 dana, predatim na pisarnici Grada Beograda u četvrtak 10.6.2021. godine.

Komentari (1)

Srbija