Društvo

"Manje je više" - prosvetni radnici zahtevaju manje đaka u odeljenjima

Komentari

Autor: Slavica Tuvić

16/06/2021

-

14:16

"Manje je više" - prosvetni radnici zahtevaju manje đaka u odeljenjima
"Manje je više" - prosvetni radnici zahtevaju manje đaka u odeljenjima - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) protestovali su danas ispred Vlade Srbije sa zahtevom da se smanji broj učenika u odeljenjima. 

Pod sloganom "Manje je više", oni su danas pokrenuli peticiju za smanjenje broja đaka u odeljenjima i pozvali sve prosvetne radnike, roditelje, ali i učenike starije od 15 godina da potpišu peticiju na društvenim mrežama.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

"Naš predlog je da se smanji broj učenika u osnovnim školama u prvom i petom razredu i prvom razredu srednje škole. Odeljenja su i dalje ogromna, 30 do 33 učenika. Vreme je da konačno kažemo Vladi Srbije da evropski standard jeste pravi standard i da je 18 do 20 učenika u odeljenju dovoljno da sva deca imaju kvalitetnu nastavu", rekla je  predsednica USPRS Jasna Janković za Euronews Srbija nakon skupa.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Ona je navela da i dalje stoje zahtevi sindikata za prijem kod ministra prosvete Branka Ružića kako bi se nastavili razgovori o svim temamam koje muče prosvetare - platni razredi, nasilje u školama, status službenog lica za prosvetare...

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je novo okupljanje i šetnju do Ministarstva prosvete za 31. avgust.

"Poslednjeg dana raspusta bićemo opet ispred Vlade Srbije u većem broju", navela je Janković.

Okupljeni prosvetari nosili su transparente na kojima je pisalo "Rušenje prosvete", "Srbija bez budućnosti". Pištaljkama su uputili pozdrave ministru prosvete Branku Ružiću.

Komentari (0)

Srbija