Društvo

Dojave o bombama u školama u Nišu, Subotici, Novom Sadu i Novom Pazaru: Policija pregleda objekte

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/06/2022

-

15:26

Dojave o bombama u školama u Nišu, Subotici, Novom Sadu i Novom Pazaru: Policija pregleda objekte
Dojave o bombama u školama u Nišu, Subotici, Novom Sadu i Novom Pazaru: Policija pregleda objekte - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

U nekoliko osnovnih i srednjih škola u Nišu, Novom Pazaru i Subotici stigle su dojave o podmetnutim elektronskim napravama, saopštilo je Mnistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Dopisnica Euronews Srbija javlja da je dojava stigla i u jednu školu u Novom Sadu. 

Prema utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno, stoji u saopštenju Ministarstva. 

Dopisnica Euronews Srbija iz Niša javlja da su dojave stigle u pet niških škola, da su objekti evakuisani i da policija obavlja kontradiverzione preglede. Dojave su stigle u Gimnazije Stevan Sremac i Svetozar Marković i u umetničku i muzičku školu, kao i u srednju stručnu školu.

Ranije, nešto oko 11 sati i na mejl novopazarske škole Bratstvo stigla je dojava o podmetnutoj bombi. Učenici i nastavni kadar su evakuisani, a nadležne službe su obaveštene i izašle su na teren.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Rukovodstvo skole je u najkracem vremenskom roku evakuisalo ucenike i nastavni kadar. Obavestili su nadlezne sluzbe koje su odmah dosle na teren i obezbedile prostor oko skole. Utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi.

Dojava je nešto posle 15 časova stigla i u školu za osnovno i srednje obrazovenje "Milan Petrović" u Novom Sadu. 

Podsećamo, lažne dojave o bombama su sredinom prethodnom meseva ispraznile na desetine škola, bolnica, tržnih centara i drugih objekata u Beogradu, ali i u drugim većim gradovima u Srbiji. Dojave o eksplozivnim napravama su u jednom danu stigle na adrese čak 173 osnovne i srednje škole

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija