Društvo

Ministarstvo prosvete: Tri modela za nadoknadu časova zbog lažnih dojava o bombama u beogradskim školama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2022

-

17:05

Ministarstvo prosvete: Tri modela za nadoknadu časova zbog lažnih dojava o bombama u beogradskim školama
E-Stock/ Andrija Soković - Copyright E-Stock/ Andrija Soković

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je u nadležnosti direktora škole da odabere adekvatan način za nadoknadu nastave koja je propuštena zbog lažnih dojava o bombi u gotovo 100 obrazovnih ustanova u Srbiji. 

Kako je navedeno u saopštenju resornog ministarstva, kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog ove situacije, škole mogu koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta – onlajn nastavu, sažimanje gradiva ili dodatne časove. 

"Neke škole su već, uz pomoć gugl učionice i drugih platformi, organizovale onlajn nastavu za časove koji su propušteni danas, dok su se neki učenici vratili u učionice nakon izvršenih bezbednosnih provera",  rekao je ministar prosvete Branko Ružić.

On je pozvao roditelje i učenike na strpljenje i smirenost.

"Iako sve ukazuje da su dojave lažne, ne smemo se igrati i sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama", rekao je ministar.

U Ministarstvu kažu da će škole blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana.

Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija