Društvo

Toplo, sparno i promenljivo vreme, temperatura do 32 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/06/2022

-

08:07

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Toplo, sparno i promenljivo vreme nastavlja se i danas u Srbiji. Najviša dnevna temperatura biće od 29 do 32 stepena. 

Meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković objašnjava da su padavine koje smo imali prethodnih nekoliko dana uzrokovale povećanje vlažnosti vazduha, što u kombinaciji sa toplijim vremenom dovodi do osećaj težine i zagušljivosti u vazduhu.

"Ovakva atmosferska situacija nepovoljno utiče na kardiovaskularne bolesnike i astmatičare, te se danas preporučuje dodatni oprez", navela je ona.

Dodaje da otopljenje koje smo juče osetili u celoj zemlji, ovog jutra donosi temperaturu iznad proseka. Minimalna dnevna kretaće se se od 16 do čak 21 stepen, a tokom dana se očekuje i do 32, uglavnom u istočnim i jugoistočnim predelima, ali i u Beogradu. Oko 30 stepeni danas i u Vojvodini.

"Tokom dana će se smenjivati sunce i oblaci, u većem delu zemlje biće suvo, a samo u centralnim i južnim predelima, u poslepodnevnim satima, sa uslovima za lokalne pljuskove. U noći između petka i subote Vojvodinu i zapadnu Srbiju zahvatiće naoblačenje, koje nam donosi slabe padavine, ponegde i pljuskove. Na severu, kasnije tokom dana, dolazi do delimičnog razvedravanja, a nestabilno vreme zadržava se u predelima južno od Novog Sada, gde će smena sunca i oblaka povremeno biti praćena kratkotrajnim pljuskovima, grmljavinom, ali i privremenim zahlađenjem", kaže Gojković.

Veoma toplo, sa temperaturom iznad 30 stepeni ostaje sve do kraja ove nedelje. Drugog dana vikenda imaćemo više sunčanih perioda i poneko prolazno naoblačenje, a od ponedeljka sledi i blaži pad temperature. Takođe, u nedelju počinje da duva severni vetar koji će nestabilnost zadržavati u brdsko - planinskim predelima. Padavine se početkom sledeće nedelje očekuju uglavnom na jugozapadu, zapadu i jugu, dok će u ostatku zemlje biti vedro i sunčano, sa temperaturom oko proseka za početak juna. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija