Društvo

Ministarstvo: Miniranja u Majdanpeku zbog sprečavanja klizanja stene

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2022

-

19:35

Ministarstvo: Miniranja u Majdanpeku zbog sprečavanja klizanja stene
Majdanpek - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Miniranja na teritoriji opštine Majdanpek izvršena su kako bi se sanirala stenska masa iznad „Pemske Male“, s obzirom da postoji pretnja odrona zbog pojave pukotina, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike povodom objave Eko straže na Tviteru.


Rudarska inspekcija je konstatovala da je neophodna hitna sanacija raspucale stene sa ciljem sprečavanja klizanja i obrušavanja stene.

Inspekcija je kompaniji „Ziđin Koper“ naložila da izradi projektnu dokumentaciju, prijavi početak radova i sanira raspucalu stensku masu, kao i da pre početka izvođenja radova na sanaciji pribavi saglasnost JP „Srbijašume“.

Svi radovi su prijavljeni Ministarstvu i inspekciji, a pre početka sanacije, kompanija „Ziđin Koper“ izvršila je pripremne radove, pribavila potrebne saglasnosti, izradila projekat i prijavila radove, a kako bi se zaštitio grad od odronulog materijala koji se pojavljuje tokom miniranja, urađena su i dva zaštitna kanala.

Takođe, Ministarstvo će naložiti i dodatni inspekciji nadzor, kako bi se utvrdilo da li se radovi na sanaciji izvode u skladu sa projektom.

Eko straža objavila je prethodno danas da "Ziđin", vlasnik borskog i majdanpečkog rudnika "minira planinu Staricu ispod koje se odmah nalaze stambene zgrade" i da "ljudi iz zgrada nisu evakuisani".

Komentari (0)

Srbija