Društvo

Danas 30 stepeni, a onda ciklon donosi zahlađenje, kišu i nepogode - i neće kratko trajati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/06/2022

-

08:17

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pretežno oblačno i nestabilno vreme danas će zameniti sunce i blago otopljenje sa maksimalnom temperaturom do 30 stepeni Celzijusa. Umeren i povremeno pojačan jugoistočni vetar danas nam donosi delimično razvedravanje i nešto stabilniju atmosfersku situaciju, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Topla i suva vazdušna masa činiće da vreme u većem delu Srbije bude pretežno sunčano i suvo, a uslova za slabe padavine tokom dana, biće samo u višim planinskim predelima jugozapadne Srbije", kaže Gojković. 

Jutro je osvanulo veoma toplo, sa temperaturom ekstremno iznad normale. U Beogradu je izmereno čak 20 stepena, dok je u ostalim gradovima bilo za stepen, dva svežije. Dnevna temperatura kretaće se oko 30 stepeni Celzijusa, ali će se zbog toplog vetra i dosta sunčanih perioda činiti da je još toplije.

U drugoj polovini nedelje stiže zahlađenje

Međutim, Gojković kaže da nam novo naoblačenje sa kišom stiže već u večernjim satima, kada će padavine zahvatiti prvo severozapadne i zapadne, a kasnije tokom noći i jugozapadne i centralne predele naše zemlje. 

"Pad pritiska i mešanje različitih vazdušnih masa iznad Srbije uzrokovaće pljuskove, grmljavinu, povremeno i pojačan vetar. Zbog sporog premeštanja ovih oblaka mestimično će pasti i nešto veća količina kiše", kaže ona.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Prema njenim rečima, temperatura će u sredu, u severnim i istočnim predelima biti i do 29 stepeni, dok na zapadu dolazi do zahlađenja, te maksimalna dnevna neće prelaziti 25 stepeni Celzijusa. Sa slabljenjem vetra u sredu uveče kiša se očekuje i u istočnim i jugoistočnim predelima.

"U drugoj polovini nedelje bićemo pod uticajem ciklona, što znači više oblaka i padavina, ali i zahlađenje. Severni i severoistočni vetar u petak nam donosi maksimalnu temperaturu od samo 25 stepena, te će i za vikend vreme biti promenljivo i malo svežije", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija