Društvo

Obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, 1.516 novih pripadnika položilo zakletvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/06/2022

-

11:20

Obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, 1.516 novih pripadnika položilo zakletvu
Obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, 1.516 novih pripadnika položilo zakletvu - Copyright Euronews/Ana Mihaljčić

veličina teksta

Aa Aa

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije Centralna svečanost obeležavanja održana je u beogradskoj "Štark Areni", a povodom ovog dana novih 1.516 pripadnika policije položilo je zakletvu "da će čuvati Srbiju i narod".

Prethodno je jutros Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost, zarad mira i bezbednosti Srbije.

"Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova čestitam slavu i današnji dan - Dan Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovo nije samo praznik, ovo je dan kada se podsećamo onih koji su se za ovu zemlju borili, onih koji su sačuvali čestito i časno srpsko ime. Svi poginuli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, bilo u ratovima 90-ih godina, tokom NATO agresije, ali i oni koji su svoj život dali braneći bezbednost i sigurnost svih naših građana, zaslužuju naša zahvalna sećanja“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

mup.gov.rs

 

Tradicionalni svečani defile policijskog orkestra, Čete konjanika Policijske brigade, kao i policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasaca biće održan u Knez Mihailovoj ulici, sa početkom u 14 časova.

Od 13 časova na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu građani će imati priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koja koriste u radu, preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija