Društvo

Na Tašu rekonstruisan dečiji bazen, sezona kupanja počinje sutra

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2022

-

10:03

Na Tašu rekonstruisan dečiji bazen, sezona kupanja počinje sutra
Na Tašu rekonstruisan dečiji bazen, sezona kupanja počinje sutra - Copyright Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Sezona kupanja na otvorenim bazenima u glavnom gradu Srbije počeće sutra, 15. juna, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je danas obišao rekonstruisan dečiji bazen u okviru Sportskog centra Tašmajdan.

Rekonstrukcija dečijeg bazena na Tašmajdanu završena je juče, a Vesić ukazuje na to da sada taj bazen ima veću površinu - 220 kvadrata za razliku od starog 110 kvadrata, dve dubine 60 i 110 centimetara.

Sa posebnim zadovoljstvom navodi i da sada postoji i mali bazen za bebe sa dubinom vode od 30 centimetara i posebno grejanom vodom.

Prošle godine je urađena rekonstrukcija velikog bazena, podseća Vesić i ukazuje da je sada završena potpuna rekonstrukcija bazena Tašmajdan.

"Ovo je naš najstariji bazen, sa najdužom tradicijom, ovde dolazi najviše ljudi, pre nekoliko godina smo radili rekonstrukciju zatvorenog bazena tako da je sada sve što je trebalo da bude urađeno na ovom bazenu, urađeno", kazao je Vesić.

Sa sutrašnjim danom biće otvoreni svi bazeni, a u julu krenuće se i sa noćnim kupanjima, kako kaže Vesić, kada tempreature budu više, a biće u periodu od 20.00 do 23.00 časa.

Zamenik gradonačelnika kaže da se pokazalo da su ti "noćni" termini veoma popularni zbog velikih vrućina.

Takođe, kreće se i sa programom za školarce, a Vesić pojašnjava da to znači da će od jula svi sa đačkom knjižicom moći da dolaze na bazene bez karti.

"Ðačke knjižice su njihove karte, odnosno njihove karte plaća grad Beograd, a na taj način želimo da pomognemo da deca više vremena provode na bazenima. Bolje je da budu na bazenima, nego na nekim drugim mestima", navodi.

Očekuje da će ove sezone bazeni biti puni i osvrće se na prethodne dve godine koje je obeležila pandemija koronavirusa.

Dodaje da u te dve godine nije bilo pune posećenosti bazena zbog ograničenja koje je propisao Krizni štab i podseća da je svako drugo mesto smelo da bude slobodno.

"Ovo je prvi put posle dve godine da nemamo nikakvo ograničenje i da radimo kao što smo radili i pre pandemije", kaže Vesić i pozivajući sve da od sutra dolaze na kupanje ističe da je voda odličnog kvaliteta.

Direktor Sportskog centra Tašmajdan Milan Novović kazao je da su spremni za otvaranje i predstojeću sezonu dodajući da sada dečiji bazen ima i mnogo moderniji sistem za prečišćavanje vode.

"Značajno je povećana i bezbednost kupača, primarno dece. Zadovoljan sam što smo uspeli sve da završimo u roku koji je bio zadat i što spremno dočekujemo sezonu. Paralelno sa tim, pripremili smo i velike bazene i tu su zamenjeni filteri tako da će voda biti i dalje izuzetnog kvaliteta", kazao je Novović.

Dodaje da radno vreme ostaje isto kao i ranijih godina, odnosno od 10.00 do 19.00 časova, a čim se ukaže prilika krenuće se i sa noćnim kupanjem od 20.00 do 23.00 časa.

Podseća da je sreda besplatni đački dan za osnovce i srednjoškolce sa teritorije grada Beograda.

Gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević kaže da grad Beograd organizuje svake godine đačke raspuste u svim sportskim centrima i dodaje da će i ove godine biti organizovani besplatni sportski kampovi i plivanje za početnike i za plivače.

Komentari (0)

Srbija