Sezona

Beg od vrućine i savršena zabava za najmlađe: Sedam akvaparkova širom Srbije koje možete posetiti ovog leta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/06/2022

-

12:14

Beg od vrućine i savršena zabava za najmlađe: Sedam akvaparkova širom Srbije koje možete posetiti ovog leta
Beg od vrućine i savršena zabava za najmlađe: Sedam akvaparkova širom Srbije koje možete posetiti ovog leta - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Na pragu smo još jednog vrelog leta. Narednih meseci očekuju nas izuzetno visoke temperature, a mnogi spas od vrućina potražiće upravo na bazenima.

Savršen porodični program tokom letnjih meseci može biti odlazak u akvapark, gde svako može pronaći neku interesantnu aktivnost za sebe.

Izdvojili smo sedam akvaparkova širom Srbije koje bi trebalo posetiti ovog leta.

1. Akvapark Petrolend

Kod Bačkog Petrovca, na samo petnaestak minuta vožnje od Novog Sada, nalazi se Petroland, jedan od većih akvaparkova koji se prostire na 20 hektara.

U sadržaju ima nekoliko relaksirajućih bazena, takozvane "divlje reke" i atrakcije za najmljađe. Pored toga, u parku se nalazi osam bazena u kojima sve generacije mogu uživati. Posetiocima su na raspolaganju i tereni za fudbal na pesku, odbojku i košarku.

Takođe, u parku ima nekoliko restorana i kafića.

Deca visine do 110 cm ne plaćaju ulaznicu, dok za one između 110 i 140 cm visine ulaznica košta 700 dinara radnim danom, a 950 vikendom. Za decu višu od 140 centimetara, studente od 19 do 26 godina, trudnice, penzionere i osobe sa posebnim potrebaka karta košta 950 radnim danom, i 1.200 vikendom.

Cene ulaznica za odrasle iznose 1.200, odnosno 1.400 dinara u zavisnosti  od dana.

2. Hollywoodland

Prvi akvapark otvoren u prestonici Srbije, tačnije kod Ledina, nudi mnoštvo sadržaja za sve generacije. U parku postoje otvoreni i zatvoreni delovi bazena.

U otvorenom delu kompleksa nalazi se veliki centralni bazen u obliku slova H i tri tobogana.

U sastavu akva parka su bazen sa hidro-masažnim sistemom, tobogni za decu, centar za relaksaciju, tursko kupatilo i velika sauna.

Ulazak u ovaj kompleks bazena košta 700 dinara za decu, a 1.000 za odrasle.

3. Akva park Ub

Gostima hotela Ub, na raspolaganju je korišćenje akvaparka. Pored tri bazena, posetioce očekuju brojne vodene atrakcije, među kojima je i "tornado", kao i 10 različitih tobogana. Poseban deo namenjen je deci do tri godine.

Cena ulaznice u akvapark je 300 dinara. Svi koji odsedaju u hotelu mogu neograničeno da koriste kako akvapark, tako i spa-centar sa zatvorenim bazenom i tri različite saune.

4. Silver lake

Akvapark "Silver lake" nalazi se u neposrednoj blizini Srebrnog jezera, popularne destinacije na istkou Srbije. Ovaj park opremljen je bazenima sa vodenim atrakcijama pogodnim kako za decu, tako i za odrasle. Kompleks sadrži pet bazena različitih dubina, od kojih je jedan namenjen najmlađima.

Nezaboravnu zabavu pružaju i mnogobrojni vodeni tobogani.

Za goste hotela "Silver lake" ulaz je besplatan, a celodnevna karta za odrasle iznosi 400, a za decu 300 dinara radnim danima. Ukoliko se park posećuje vikendom cena ulaznice iznosi 450, odnosno 600 dinara.

5. Akvapark Jagodina

Akvapark u Jagodini nalazi se u najlepšem delu grada u okviru sportsko-turističkog kompleksa. Sadrži čak 98 bazena i brojne atrakcije za decu i odrasle kao i sistem tobogana od 600 metara ukupne dužine. Ukupno ima sedam tobogana za odrasle i nekoliko za decu.

U okviru parka postoje tereni za fudbal, košarku, rukomet, odbojku i stoni tenis, kao i igralište za decu.

Tanjug/Dušan Aničić

 

Celodnevna ulaznica za decu do dvanaest godina iznosi 400, a za odrasle 600 dinara.

6. Akvapark Izvor

Akvapark Izvor u Aranđelovcu, nudi brojne aktrakcije kako za odrasle, tako i za decu. Odrasli mogu da isprobaju tobogan visine i do 22 metara, kao i brojne široke tobogane niz koje se više ljudi spušta istovremeno, ali i one koje nude laganu, udobnu i prijatnu vožnju.

Za decu svih uzrasta postoje brojni manji i interesatno dizajnirani tobogani. Osim brojnih vodenih atrakcija, u sklopu akva parka se nalaze i tereni za tenis, košarku i mali fudbal.

U cenu je uračunato korišćenje spoljašnjih i unutrašnjih bazena, akvaparka, tepidarijuma, ruske banje, parnog kupatila i brojnih sauna, teretane, kao i dve igraonice.

Ulaznice za odrasle koštaju 5.000 dinara vikendom i 4.000 dinara radnim danom, dok je za decu cena karata 2.500, odnosno 2.000 dinara. Takođe, akvapark nudi i porodičnu kartu za 11.000 dinara vikendom, a 9.000 radnim danima.

7. Akvapark Atina

Akvapark Atina kod Leskovca sastoji se od velikog broja tobogana ukupne dužine od 400 metara, velikog bazena sa kafićem, talasnog bazena i malog bazena. U okviru kompleksa postoji i restoran.

Dnevna ulaznica za decu je 300, poludnevna 200 dinara, a porodična dnevna ulaznica košta 1.000 dinara, dok je poludnevna 700 dinara. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja