Oko sveta

Tajanstveno jezero koje se pojavilo preko noći odmah je privuklo pažnju turista: Svi žele da znaju gde se nalazi

Komentari

Autor: T.S.

14/05/2021

-

12:54

Tajanstveno jezero koje se pojavilo preko noći odmah je privuklo pažnju turista: Svi žele da znaju gde se nalazi
Tajanstveno jezero koje se pojavilo preko noći odmah je privuklo pažnju turista: Svi žele da znaju gde se nalazi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Veštačka pustinja Al Kudra dom je neobično oblikovanih jezera, okruženih visokim peščanim dinama i lokalnom faunom, što je čini vrhunskim mestom za rekreaciju stanovnika Dubaija.

Međutim, 2018. godine lokalna turistička atrakcija postala je veoma popularna kada se u pustinji pojavilo novo jezero.

Naizgled preko noći, pojavile su se dve lagune ispunjene vodom u obliku srca, sa vegetacijom kojom je ispisana reč "ljubav". Tako se rodilo Ljubavno jezero, a strani turisti su pohrlili na njegove obale.

Voljena destinacija vladara

U blizini jezera često prolazi automobil Mercedes G-klase sa registarskom tablicom "1", čuveno vozilo šeika Muhameda bin Rašid el Maktum premijera potpredsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija.

Šeik Muhamed se često fotografiše kod pustinje Al Kudre, a upravo je njegov sin otkrio Ljubavno jezero.

Fotografija napravljena iz vazduha o povezanim srcima dospela je na naslovne strane širom UAE, pošto se misteriozno jezero pojavilo preko noći, a niko nije znao za ovu izgradnju.

Međutim, sve je ovo bio deo plana. Portparol inženjerske kancelarije šeika Muhameda kaže da je projekat, koji je započet 11. marta 2018. godine, od samog početka bio obavijen velom tajne.

"Projektom se upravljalo diskretno uz minimalno učešće bilo koga izvan tima. Ideja je bila da se ovaj prelepi projekat najavi i predstavi svetu kao iznenađenje", ističe protparol.

Grad superlativa

Dubai je već dom najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife, najviše smeštenog otvorenog bazena u hotelu Beach Beach Resort, kao i drugih neobičnih i unikatnih destinaciju poput zatvorene ski staze u tržnom centru Dubai Frame.

Portparol kaže da je projekat Ljubavno jezero započet jednostavnim dizajnerskim predlogom samog šeika u cilju stvaranja "simbola ljubavi u pustinji", pružajući time novu turističku atrakciju za sve parove.

Specijalan tim angažovan u pustinji radi danonoćno kako bi u potpunosti završio čitav projekat pravljenja veštačkih oaza, od kojih je Ljubavno jezero samo jedno.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja