Društvo

Natpis UČK na ogradi kuće porodice Trajković u Kišnici

Komentari

Autor: Gračanica onlajn

19/06/2022

-

10:28

Natpis UČK na ogradi kuće porodice Trajković u Kišnici
Natpis UČK na ogradi kuće porodice Trajković u Kišnici - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Na ogradi placa porodice Trajkovića, u Kišnici, kod Gračanice, ispisan je grafit "UČK", prenosi Gračanica onlajn.

Kako je za taj portal izjavila Jelena Trajković, natpis je u subotu popodne primetio njen suprug Zoran Trajković, dodajući da su incidenti učestvali.

"U strahu smo, jer to nije prvi put da se dešava. Dešavaju se često ovakve stvari i provokacije. Par puta nismo ni prijavljivali policiji, jer nikada ništa nisu uradili po tom pitanju. Ovakvi natpisi nisu baš prijatni za porodicu koja živi sa malim detetom ovde i koja se svakodnevno kreće tim putem“, ističe Trajković.

 

O incidentu je porodica Trajković obavestila kosovsku policiju.

Ovo nije prvi napad na porodicu Trajković, navodi portal Gračanica onlajn. Novembra 2020. godine Jeleninog supruga, Zorana Trajkovića, napala je osmorica Albanaca.

Predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, najoštrije je osudila postavljanje natpisa "UČK" na ogradi placa porodice Trajković u Kišnici.

"Najoštrije osuđujem ovaj akt i od nadležnih institucija zahtevam da hitno preduzmu sve mere da se ovaj incident rasvetli, a počinioci pronađu i adekvatno kazne“, istakla je Šubarić.

Šubarić je pozvala političke predstavnike u Prištini, kao i predstavnike međunarodne zajednice da napokon odogovorno reaguju i osude ovakve i slične incidente. Uputila je poziv građanima da ostanu dostojanstveni i mirni i ne nasedaju na ovakve provokacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija