Društvo

Nastavlja se pravo letnje vreme, u sredu temperatura i do 37 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/06/2022

-

07:18

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prvih pet dana leta obeležilo je promenljivo, nestabilno, ali veoma toplo i sparno vreme. Slično ostaje danas, ali i narednih nekoliko dana.

"Danas ćemo imati pretežno sunčano vreme, koje će povremeno, u jugoistočnim i južnim predelima, biti prekinuto oblacima i slabim, kratkotrajnim padavinama", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Ovog jutra u većini mesta izmereno je oko 18 stepeni, a tokom dana se u severnim i zapadnim predelima očekuje i do 34 stepena. U centralnoj i južnoj Srbiji i danas će biti za stepen - dva svežije.

"Vetra u prizemlju skoro i da neće biti, dok nam visinsko strujanje donosi toplu vazdušnu masu sa Mediterana koja će nam narednih dana doneti tropske temperature", dodaje Gojković.

Slično vreme, dakle promenljivo i nestabilno u planinskim predelima, ostaje sve do sredine nedelje, uz postepeno otopljenje. Maksimalna temperatura sutra kretaće se oko 35, a već u sredu očekuje se i do 37 stepeni. I noći će biti tople - minimalna temperatura se neće spuštati ispod 20 stepeni, što je za ovaj period godine ekstremno iznad normale. 

"Zbog veoma toplog vremena, u najtoplijem delu dana izbegavajte da duže vreme provodite na direktnom suncu, adekvatno se obucite i sa sobom obavezno nosite osveženje", ističe Gojković.

Komentari (0)

Srbija