Društvo

Protest ispred Uprave za veterinu u Begradu: Demonstranti zahtevaju čipovanje i sterilisanje svih lutalica

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2022

-

18:12

Protest ispred Uprave za veterinu u Begradu: Demonstranti zahtevaju čipovanje i sterilisanje svih lutalica
Protest ispred Uprave za veterinu u Begradu: Demonstranti zahtevaju čipovanje i sterilisanje svih lutalica - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Udruženja za zaštitu prava životinja, kao i mnogi ljubitelji životinja iz cele Srbije, protestuju danas ispred Uprave za veterinu na Novom Beogradu, nezadovoljni jer se, tvrde tvrde, ne sprovodi Zakon o dobrobiti životinja.

Osnovni zahtev nezadovoljnih ljubitelja životinja je da se svi psi sa ulice vakcinišu, čipuju, sterilišu i vrate u svoja staništa.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Ovaj miran skup, koji je počeo nešto posle 14 časova, podržalo je više od 80 udruženja iz cele Srbije, a njihovi predstavnici dogovarali su se o predlozima i zahtevima koji će biti predstavljeni na sastanku 5. jula u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa državnim sekretarom Bobanom Kostićem.

Sastanak sa državnim sekretarom zakazan je za utorak u 13 časova.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Prema rečima jednog od organizatora skupa Ivana R. Ivanovića, nakon što psi stignu u prihvatne centre, većini se gubi svaki trag.

On smatra da bi se vakcinacijom sprečilo neželjeno razmnožavanje životinja, dok bi se ugradnjom čipova znalo poreklo pasa i njihovih nekadašnjih vlasnika, koji su ih pustili na ulice.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Takođe, sprovođenjem Zakona o dobrobiti životinja, objasnio je Ivanović, sprečilo bi se da neodgovorni uzgajivači odbacuju novorođene mladunce na ulice i za to krivično delo snosili odgovornost.

Ivanović je rekao da je i jedan od zahteva udruženja za zaštitu životinja da se iz Uprave za veterine otpuste Emina Milakara i Zoran Ivanović koji su, kako tvrdi, odgovorni za ne sprovođenje zakona i korupciju u domenu zaštite životinja.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Protestni skup se održao bez blokade saobraćajnica.

Ivanović je upozorio da će udruženja, ukoliko zakon ne počne da se poštuje i njihovi zakoni ne budu ispoštovani, izvesti ljude na ulice i blokirati saobraćaj.

Nezadovoljni ljubitelji životinja žalili su se na azile i neadekvatne uslove u njima, kao i na to što veterinarska inspekcija na to, kako kažu, ne reaguje na pravi način.

Komentari (0)

Srbija