Društvo

Udovičić: Nema razloga za zabrinutost, ugroženi da prime treću ili četvrtu dozu

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2022

-

10:32

Udovičić: Nema razloga za zabrinutost, ugroženi da prime treću ili četvrtu dozu
Ivo Udovičić - Copyright Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

U kovid bolnici na Karaburmi dvostruko je više pacijenata nego pre dve nedelje, a komandant te bolnice Ivo Udovičić poručuje da nema razloga za zabrinutost, iako epidemijska situacija postaje nestabilna.

Pozvao je građane koji su ugroženi da prime treću ili četvrtu dozu vakcine.

"Imamo veliko povećanje broja novozaraženih i povećan trend prijema pacijenata u bolnice, ali to još nije u onom broju, s obzirom na karakteristike letnjih talasa i karakteristike omikron soja. Još nije zabrinjavajuće", rekao je Udovičić za RTS i ocenio da će sa snagama i sredstvima koje su angažovane u kovidu "to lako zbrinuti".

Kako je naveo, u bolnici na Karaburmi zastupljeni su građani starije životne dobi sa dosta hroničnih pratećih bolesti.

"Još krajem prošle godine predložili smo busterovanje, a sad niko od pacijenata koji ovde leži nije busterovan ove godine. Svi koji su vakcinisani, oni su vakcinisani prošle godine, što znači da ta vakcina, odnosno, antitela i imunitet koji su stekli posle vakcine, nisu više toliko efikasni", poručio je Udovičić.

Podsetio je građane koji su ugroženi da moraju da dobiju treću ili četvrtu dozu, bez obzira što je vakcina izgubila potencijal koji je imala u početku.

Međutim, ukazuje, daleko smo od uvođenja novih restriktivnih mera, a o tome će se, kaže, raspravljati kada dođu jesen i zima.

Komentari (0)

Srbija