Društvo

I danas svežije, ali uskoro nam se vraćaju tropske temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/07/2022

-

07:26

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Priliv nešto svežije vazdušne mase sa severa Evrope i danas nam donosi temperaturu daleko ispod proseka. Umeren i povremeno pojačan severni i severozapadni vetar omogućava da maksimalna dnevna ni danas ne prelazi 25 stepeni Celzijusa u većem delu naše zemlje, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako kaže, sa premeštanjem ciklona dalje prema istoku i sa jačanjem anticiklona na zapada već od četvrtka sledi osetnije otopljenje.

"Nakon svežeg jutra u kojem se temperatura kretala od tri stepena u Sjenici, pa do 14 u Beogradu i dan ostaje veoma svež za ovo doba godine. Maksimalna dnevna će u Beogradu i Negotinu biti do 26, dok južnije ostaje oko 24 stepena. Tokom dana će se smenjivati sunce i oblaci. Na severu zemlje biće više sunčanih, a na jugu više oblačnih perioda",  kaže Gojković i dodaje da do kraja ove radne nedelje vreme ostaje suvo uz postepno slabljenje vetra i porast temperature.

"Još sutra ujutro temperatura ostaje ispod 15 stepeni, dok tokom dana dolazi do otopljenja. Više sunca i umeren severozapadni vetar omogućavaju da maksimalna dnevna ponovo bude oko 28 stepeni, a u četvrtak preko 30. Slabljenje vetra i porast vazdušnog pritiska krajem nedelje donose nam vedro vreme i tropsku temperaturu, te možemo očekivati da u petak ponovo bude i preko 35 stepeni", kaže Gojković. 

Navodi da trenutni prognostički modeli za petak uveče najavljuju prolazno naoblačenje, lokalne, slabe padavine i pad temperature za nekoliko stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija