Društvo

Centar za lokalnu samoupravu: Beograđani se najviše žale na loša vozila u javnom prevozu

Komentari

Autor: FoNet

13/07/2022

-

11:06

Centar za lokalnu samoupravu: Beograđani se najviše žale na loša vozila u javnom prevozu
Centar za lokalnu samoupravu: Beograđani se najviše žale na loša vozila u javnom prevozu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Najveći problem u javnom prevozu u Beogradu je loš kvalitet vozila, objavila je danas nevladina organizacija Centar za loklanu samoupravu, pozivajući se na rezultate ankete na sajtu te organizacije.

Prema anketi CCLS, sprovedenoj od 5. do 11. jula u kojoj je učestvovalo 2.358 Beograđana, loš kvalitet kao ključni problem vidi 25,9 odsto anketiranih.

Slede nedostatak klimatizacije (22,6 odsto), nedovoljan broj linija i polazaka (20,3 odsto), i kašnjenja odnosno kršenja voznog reda (16,2 odsto).

"Veliki odziv Beograđana u ovoj anketi potvrđuje nalaz našeg prethodnog istraživanja da javni prevoz spada među prva dva uzroka nezadovoljstva u prestonici", izjavio je direktor CLS Nikola Jovanović.

On je ocenio kako "ne čudi što je na vrhu liste nezadovoljstvo kvalitetom vozila", jer CLS već dve godine ukazuje "ne samo na loše održavanje voznog parka, već i na neodgovarajuće nabavke novih autobusa, kakvi se ne voze gotovo nigde u Evropi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija