Društvo

Poziv učenicima za besplatnu Letnju školu programiranja

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2022

-

10:46

Poziv učenicima za besplatnu Letnju školu programiranja
Poziv učenicima za besplatnu Letnju školu programiranja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija Petlja i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pozvali su učenike starijih razreda osnovnih škola da se prijave za Letnju školu programiranja koja će u avgustu biti organizovana u Vršcu.

Letnja škola programiranja se održava u dva termina - od 12. do 20. avgusta i od 20. do 28. avgusta, navodi se na sajtu Ministarstva.

Polaznicima je obezbeđen smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona u "Domu učenika srednjih škola Vršac".

Nastava će se odvijati u školskom centru "Nikola Tesla" nedaleko od Doma, a osim stručnog dela programa iz oblasti računarstva, za polaznike će biti organizovani i razgovori sa stručnjacima iz IT industrije, kao i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara.

Smeštaj, ishrana i program Letnje škole programiranja su besplatni za polaznike, dok troškove prevoza snose roditelji ili staratelji.

Zainteresovani učenici se prijavljuju elektronskim putem ovog linka najkasnije do 21. jula.

Upitnik koji je na tom linku, zainteresovani polaznici popunjavaju zajedno sa roditeljem ili starateljem.

Takođe, zainteresovani učenici na Petljinoj platformi samostalno rade test iz programiranja u jednom od tekstualnih programskih jezika i na osnovu rezultata biće formirane grupe, kako bi učenici pohađali program prilagođen njihovom predznanju.

Konačnu selekciju će obaviti stručna komisija najkasnije do 28. jula i obavestiti izabrane učenike i njihove roditelje ili staratelje.

Komentari (0)

Srbija