Društvo

Zdravstvena inspekcija u "Balans medici" posle smrti pacijenta: Utvrđeno da nemaju dozvolu za medicinske usluge

Komentari

Autor: S.T.

20/07/2022

-

12:17

Zdravstvena inspekcija u "Balans medici" posle smrti pacijenta: Utvrđeno da nemaju dozvolu za medicinske usluge
Zdravstvena inspekcija u "Balans medici" posle smrti pacijenta: Utvrđeno da nemaju dozvolu za medicinske usluge - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zdravstvena inspekcija obavila je kontrolu klinike "Balans medika", gde je obavljen tretman nameštanja vratnog pršljena muškarcu koji je kasnije preminuo, i utvrdila da nemaju dozvolu da se bave medicinskim uslugama, te je podneta prekršajna prijava protiv pravnog lica, potvrđeno je za Euronews Srbija u inspekciji.

Navode da su uspeli da uđu u prostorije "Balans medike" i otkrili da je ta klinika ogranak firme za spoljnu i unutrašnju trgovinu i usluge firme KIM EXTRADE DOO.

Podsetimo, muškarac M. Đ (58) umro je posle tretmana vratnog pršljena "atlasa" kod kiropraktičara u "Balans medici". On je u tu kliniku otišao 24. marta ove godine da mu nameste vratni pršljen "atlas", ali nakon tretmana više nije mogao da se pomeri. Kolima  Hitne pomoći prebačen je u Institut za ortopediju na Banjici, gde je 9. jula preminuo.

Po prijemu u Institut Banjica konstatovan mu je prelom prvog vratnog pršljena (atlasa) usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu. Više javno tužilaštvo dalo je nalog da se uradi obdukcija, a tek po dobijanju rezultata proceniće ima li elemenata krivičnog dela i u čijoj je nadležnosti.

Prethodno je Ministarstvo zdravlja saopštilo da je Centar za alternativnu medicinu "Balans medika" radio bez licence.

"Zdravstvena inspekcija resornog ministarstva ne može da izvrši kontrolu jer je onemugućen ulaz u prostoriju privatne klinike. Sve podatke oko zdravstvenog stanja muškarca, koji je zbog komplikacija preminuo na Institutu "Banjica", inspekcija je dobila u Institutu Banjica", naveli su ranije u Ministarstvu zdravlja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija