Društvo

Gužve na graničnim prelazima: Najduže kolone na putničkih vozila na Gradini i Preševu

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2022

-

19:48

Gužve na graničnim prelazima: Najduže kolone na putničkih vozila na Gradini i Preševu
Gužve na graničnim prelazima: Najduže kolone na putničkih vozila na Gradini i Preševu - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Na putničkim terminalima graničnih prelaza vozila čekaju 60 minuta na Gradini i Preševu prilikom ulaska u zemlju, na Gradini i prilikom izlaska, dok na Gostunu čekaju 30 minuta, a na prelazu Jabuka 55 minuta.

Teretna vozila čekaju 120 minuta na Kelebiji i Batrovcima, 180 minuta na prelazu Šid, 60 na Sremskoj Rači, a na prelazu Horgoš prilikom izlaska iz zemlje teretna vozila čekaju 240 minuta.

Auto-moto savez Srbije prenosi informacije Puteva Srbije o izmenjenom režimu saobraćaja na pojedinim deonicama, pa tako navodi da će se do 1. septembra odvijati radovi na rehabilitaciji kolovoza na deonici petlja Ražanj - petlja Pojate. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, smer Niš - Beograd, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom.

Na snazi je preusmerenje saobraćaja, na delu auto-puta E-75, u zoni petlje Bubanj Potok, na sledeći način i to tako što se iz pravca Beograda saobraćaj preusmerava na voznu i preticajnu traku do ispod novoizgrađenih delova mostova 31 i 32, gde se u dužini od 30 metara preusmerava na voznu i zaustavnu traku, a zatim se ponovo vraća na voznu i preticajnu traku.

Iz pravca Niša ka Beogradu saobraćaj se odvija zaustavnom trakom i kroz proširenje puta.

Na deonici petlja Sremska Mitrovica - petlja Ruma u smeru Batrovci - Beograd u toku svetlog dela dana izvode se radovi na sanaciji kolovoza.

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorene preticajna i deo vozne trake, a saobraćaj će se odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom.

Komentari (0)

Srbija