Društvo

Vojska doprema pijaću vodu do sela u opstini Ljubovija

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2022

-

22:34

Vojska doprema pijaću vodu do sela u opstini Ljubovija
Vojska doprema pijaću vodu do sela u opstini Ljubovija - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Vojske Srbije su od kraja prošle nedelje angažovani i na obezbeđenju pijaće vode za potrebe meštana sušom pogođenih sela u opštini Ljubovija.

Do udaljenih lokacija u ovoj opštini, pripadnici Vojske Srbije vodu dopremaju auto-cisternama kapaciteta 7.000 i 3.000 litara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, do sada su bili angažovani na dopuni rezervoara u selima Drlače, Donja Trešnjica, Grabovica, Gračanica, Gornja Trešnjica, Košlje, Orovica, Podnemić i Carapić, a angažovanje nastavljaju i dalje kako bi pomoć pružili svim meštanima ovog kraja i obezbedili vodu za domaćinstva i napajanje stoke.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Osim u Ljuboviji, pripadnici Vojske Srbije su angažovani i na obezbeđenju pijaće vode u selima na Pešterskoj visoravni, gde je zbog velike suše ugrožen stočni fond, a prošlonedeljno angažovanje u Prijepolju uspešno su priveli kraju.

U situaciji kada se zbog odsustva padavina meštani mnogih sela suočavaju sa nestašicom vode, Vojska Srbije ostaje spremna da angažuje svoje snage i sredstva kako bi pomogla stanovništvu i umanjila posledice suše.

Kako se navodi, VS time pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba obezbediti vodu, evakuisati ugrožene, pružiti medicinsku pomoć, napraviti put, most, sanirati klizišta, raščistiti snežne nanose ili ugasiti požar.

Komentari (0)

Srbija