Društvo

Korona presek: Blizu pet hiljada zaraženih, preminulo devetoro

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/08/2022

-

17:06

Korona presek: Blizu pet hiljada zaraženih, preminulo devetoro
Korona presek: Blizu pet hiljada zaraženih, preminulo devetoro - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 9.787 ljudi, od čega je pozitivno njih 4.182. Preminulo je devetoro ljudi.

U bolnicama se nalazi 680 pacijenata, a na respiratorima je 31 osoba.

Podsetimo, u Srbiji je u juče na koronavirus testirano 13.170 osoba, a pozitivno je njih 5.280.  Preminulo je 13 obolelih.

U Srbiji se na dnevnom nivou registruje više od 6.000 zaraženih virusom korona. Pedijatri kažu da među zaraženima ima sve više dece, a karakteristično za ovaj letnji talas je da su u bolnicama uglavnom bebe. U KBC Dragiša Mišović trenutno je 12 mališana na lečenju, među njima ima beba od nekoliko dana, a najstarija ima osam meseci. Teši što je kod njih lakša klinička slika, što se u proseku zadržavaju tri dana na lečenju i odlaze kući. 

Rukovodilac Dečje bolniče "Dr Dragiša Mišović" dr Olivera Ostojić kaže da je u toj ustanovi od početka ovog talasa lečeno 35-36 beba i da nijedna nije imala težu kliničku sliku i komplikacije.

"Imali smo dve, tri nedelje veći nalet sa jako malom decom, bebicama. Bilo ih je u jednom trenutku 26, na svu sreću kod njih nisu teške kliničke slike. To su deca sa povišenom temperaturom, sa respiratornom infekcijom, a zbog uzrasta se primaju na bolničko lečenje. Sada imamo njih 12 na odeljenju. I dalje je to najmlađi uzrast. Nemamo decu predškolskog, školskog uzrasta, tinejdžere. Najstarije dete ima osam meseci", rekla je Ostojić za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija