Društvo

Smena oblaka i sunca: Danas prijatne temperature, u petak se vraćaju pljuskovi i grmljavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/08/2022

-

08:13

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Severni i severoistočni vetar i danas će duvati umerenim intenzitetom, što omogućava da temperatura ostane oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine, dakle oko 28 stepeni.

U većem delu zemlje danas će biti pretežno sunčano, dok u južnim predelima ostaje promenljivo oblačno i nestabilno.

Oblaci koji su juče doneli lokalne padavine istoku i jugoistoku Srbije i danas se zadržavaju upravo u ovim predelima, gde se povremeno očekuje slaba, kratkotrajna kiša. Zbog više sunčanih perioda temperatura će na severu lokalno biti do 29 stepeni, dok se u južnijim predelima očekuje za stepeni, dva svežije vreme.

Stiže novo naoblačenje

U petak poslepodne ponovo dolazi do naoblačenja, ovaj put sa juga, te će kiša prvo zahvatiti predele južno od Save i Dunava. Temperatura će lokalno u Vojvodini dostizati 30 stepeni, dok na jugu ostaje oko 27.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Oblaci i kiša u subotu će zahvatiti celu Srbiju. Vreme će biti oblačno i promenljivo tokom celog dana, a padavine će biti povremene. Temperatura neće prelaziti 25 stepeni.

I u nedelju ostaje promenljivo i kišovito, a delimično razvedravanje zahvatiće sever zemlje u poslepodnevnim satima. Stabilizacija vremena prognozira se za početak sledeće nedelje, što znači više sunčanih perioda i osetnije otopljenje, sa temperaturom koja će ponovo prelaziti 30 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija