Aktuelno

Nevreme pogodilo Srbiju: Drveće padalo na automobilie, poplavljene ulice, u nekim mestima padao grad

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

30/07/2022

-

17:21

Nevreme pogodilo Srbiju: Drveće padalo na automobilie, poplavljene ulice, u nekim mestima padao grad
Nevreme pogodilo Srbiju: Drveće padalo na automobilie, poplavljene ulice, u nekim mestima padao grad - Copyright Prinskrin/Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Najavljeno nevreme sa kišom i gradom pogodilo je popodne Pomoravlje, Šumadiju, Banat i Srem. Prema najava iz RHMZ nevreme sa padavinama moguće je i tokom večeri.

Jak grad je padao je u Čačku, Kragujevcu i okolni. Prema fotografijama sa društvenih mreža, vidi se da je vetar u Kragujevcu lomio i drveće.

Takođe, stanovnici Mrčajevaca kažu da je grad nakon grmljavine i obilne kiše padao nekoliko minuta, a snimci svedoče da se velika količina vode zadržala na ulicama što je otežalo kretanje.

Građani Svilajnca, javljaju da je grad padao oko 10 minuta i da takvom prizoru nisu svedočili u proteklih nekoliko godina.

Grad je padao na teritoriji Velikog Gradišta i u delovima Srema, a jačina nevremena može se videti na objavljenim snimcima.

U poslepodnevnim i večernjim satima u Beogradu je bilo nekoliko pljuskova praćenih grmljavinom. U pojedinim delovima grada reke vode slivale su se ulicama.

Zbog lokalnih nepogoda na snazi je u celoj zemlji narandžasti meteoalarm. To znači da je vreme opasno, odnosno da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, navodi se na sajtu meteoalarm.rs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija