Društvo

Od danas restrikcije električne energije na Kosovu - na svakih šest sati struje, dva bez

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2022

-

07:50

Od danas restrikcije električne energije na Kosovu - na svakih šest sati struje, dva bez
Tanjug/Danilo Mijatovicic - Copyright Tanjug/Danilo Mijatovicic

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska kompanija za distribuciju elektricne energije (KEDS) saopštila je da će od danas od osam sati početi restrikcije struje.

Kako se navodi u saopštenju KEDS-a, potrošači će šest sati imati struju, a potom će dva sata biti isključeni, prenosi Koha.

Dodaje se da će se od danas potrošači snabdevati samo strujom iz domaće proizvodnje, pošto KEDS više nema finansijskih sredstava da kupuje struju.

KEDS navodi da je do ovakve situacije došlo zbog enormnih cena struje na međunarodnim tržištima i nepokrivenosti troškova sistema.

Priština moli da se struja ne koristi za grejanje

Kosovsko Ministarstvo privrede pozvalo je danas građane i privredne subjekte da uoči predstojeće zime sa električne energije pređu na druge druge energente kada je reč o grejanju.

Navodi se da će privremene prištinske institucije tokom narednih meseci preduzeti određene mere po pitanju grejanja kako bi, kako se navodi, pomogli građanima.

"Stoga se pozivaju svi građani i preduzetnici, koji planiraju da investiraju u svoje izvore toplotne energije da sa električne energije pređu na drugu vrstu energenata“, navodi se u saopštenju, prenosi portal pritištinske Gazete Expres.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija