Društvo

Ružić: Napredak na Šangajskoj listi motivacija za naučnike

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2022

-

17:26

Ružić: Napredak na Šangajskoj listi motivacija za naučnike
Branko Ružić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas na uspehu Univerzitetu u Beogradu, koji je ostvario napredak na Šangajskoj listi i zauzeo poziciju između 401. i 500. mesta od rangiranih 1.000 univerziteta u svetu i istakao da će ovogodišnji uspeh biti podsticaj i motivacija za naše naučnike, ali i naučne institucije.

"Ovaj uspeh je veliko priznanje za Univerzitet u Beogradu, ali i potvrda kvaliteta i rezultata koji su postignuti u visokom obrazovanju i nauci. Jedan od njih je svakako i zalaganje naših naučnika koji su kvalitetom svojih radova doprineli da se naša pozicija na ovoj prestižnoj listi popravi u odnosu na prošlu godinu, ali i reformi koje smo sproveli u oblasti nauke i većeg ulaagnja u razvoj naučne infrastrukture", naveo je Ružić u saopštenju.

Ministar je izrazio nadu da će u narednim godinama taj uspeh biti još bolji i istakao da je ponosan na Univerzitet u Beogradu i naše naučne radnike.

On je uveren da će ovogodišnji uspeh biti podsticaj i motivacija za naše naučnike, ali i naučne institucije.

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i do sada, podržavaće razvoj visokog obrazovanja i nauke i raditi na unapređivanju kvaliteta. Zbog toga verujem da će u narednim godinama univerziteti u Beogradu i Novom Sadu popraviti rang na ovoj listi, a da će i ostali naši univerziteti uskoro naći svoje mesto na ovoj listi", kazao je Ružić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija