Društvo

Uspeh mladih matematičara Srbije u Indoneziji - dve srebrne i jedna bronzana medalja na olimpijadi

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2022

-

08:16

Uspeh mladih matematičara Srbije u Indoneziji - dve srebrne i jedna bronzana medalja na olimpijadi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Međunarodna informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics - IOI) u Indoneziji, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Na olimpijadi, održanoj od 7. do 15. avgusta, učestvovalo je 349 takmičara iz 88 zemalja. Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Jovan Bengin, učenik četvrtog razreda i Mateja Vukelić, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje. Filip Bojković, učenik drugog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojio je bronzanu medalju. Četvrti član ekipe bio je Toni Škrijelj, učenik četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu.

Rukovodioci ekipe su bili Marko Savić - Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Pavle Martinović - Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, navelo je Društvo matematičara Srbije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija