Društvo

I danas oblačno sa kišom, temperatura do 25 stepeni - poznato kada se vraćaju sunčani dani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/08/2022

-

08:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Veći deo Balkanskog poluostrva, a samim tim i Srbija, i dalje se nalaze pod uticajem visinskog ciklona. Zbog njegovog sporog premeštanja ka istoku - oblaci, kiša i nestabilnost zadržavaju se iznad naše zemlje i danas, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Iako je juče, krajem dana, došlo do delimičnog razvedravanja, novi priliv vlažnog vazduha donosi nam nove kišonosne oblake. Oni će danas, u centralnim i severnim predelima, lokalno doneti i nešto veću količinu padavina. Na jugu zemlje biće pretežno oblačno, ali uglavnom suvo. Zbog oblačnog vremena, maksimalna temperatura ostaje malo ispod 25 stepeni Celzijusa", kaže Gojković.

Postepeno razvedravanje počinje sutra

Postepeno razvedravanje prognozira se za sutra, kada će uslova za kišu biti samo u brdsko - planinskim predelima, dok u ostatku Srbije možemo očekivati više sunčanih perioda. 

Fonet/Marko Dragoslavić

 

"Sa postepenim razvedravanjem i temperatura je u porastu, te će u četvrtak, u najtoplijem delu dana, na istoku biti i do 30 stepeni Celzijusa, dok u ostalim mestima ostaje za nekoliko stepeni svežije. Do kraja nedelje, dakle u petak i za dane vikenda, prognozira se pretežno sunčano i uglavnom suvo vreme. Temperatura je u daljem porastu, što znači da će živa u termometru ponovo biti oko 30 stepeni u celoj Srbiji", kaže Gojković.

Ona dodaje da sa razvedravanjem dolazi i intenzivno isparavenje vode iz tla, te ćemo imati porasta relativne vlažnosti vazduha. Zbog toga, objašnjava Gojković, visoka vlažnost u kombinaciji sa toplim vremenom uzrokovaće da vreme bude sparno i zagušljivo, te se oprez preporučuje osetljivim osobama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija