Društvo

Danas oblačno uz padavine, nestabilno vreme i narednih dana - kad će otopljenje?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2022

-

07:24

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Vremenska situacija koju smo imali za vikend više je podsećala na ranu jesen, nego na leto. U Novom Sadu je palo više od 70 milimetara kiše, što je iznad mesečnog proseka za avgust. Velika količina padavina zabeležena je u Sremskoj Mitrovici i Loznici, ali i Kuršumliji, gde je izmereno oko 40 milimetara kiše za 24 sata. 

Visinski ciklon koji se postepeno premešta preko Balkanskog poluostrva doneo nam je pravo osveženje. Oblaci, kiša i temperatura malo iznad 20 stepeni obeležili su drugi dan vikenda, a slično vreme imaćemo i danas, uz postepeno slabljenje padavina i porast temperature za nekoliko stepeni, navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Vreme će danas biti pretežno oblačno, a padavine će danas biti lokalne, uglavnom slabog intenziteta. U većini mesta živa u termometru neće prelaziti 23. podeljak, a samo se na krajnjem istoku i jugu očekuje malo toplije vreme, sa temperaturom do 26 stepeni.

Nestabilno, oblačno i kišovito vreme zadržava se iznad naše zemlje i narednih dana. I u utorak će vreme biti pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom, a na severu zemlje, u poslepodnevnim satima dolazi do delimičnog razvedravanja.

Drugu polovinu nedelje obeležiće više sunčanih perioda i postepena stabilizacija vremena, a svakodnevno ćemo imati i porast temperature za nekoliko stepeni. To znači da će temperatura u četvrtak i petak ponovo biti i do 30 stepeni, uz dosta sunčanih perioda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija