Društvo

Danas oblačno i sveže - brojimo sitno do razvedravanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/08/2022

-

07:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Delimično razvedravanje koje je juče poslepodne zahvatilo severne predele naše zemlje zadržava se i danas. Smena sunca i oblaka i povremene padavine obeležiće današnji dan, a sa više sunčanih perioda dolazi i do otopljenja, rekla je meteorološkinja Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Kaže da u najtoplijem delu dana, na krajnjem severu, možemo očekivati i do 25 stepeni Celzijusa, dok u centralnim i zapadnim predelima ostaje za koji stepen svežije.

"Što se padavina tiče, one će i biti lokalne. Na krajnjem severu biće promenljivo oblačno i uglavnom suvo, dok će u brdsko-planinskim predelima kiša padati češće. Mogući su i pljuskovi, ponegde praćeni grmljavinom", kaže Gojković.

Vreme će u sredu biti pretežno oblačno, sa ponekim sunčanim periodom, uglavnom na severu zemlje. Oblaci i nestabilnost južnim i istočnim predelima doneće pljuskove, ponegde i grmljavinu, a kiša će povremeno biti i nešto jačeg intenziteta. 

"Temperatura će u centralnoj Srbiji i dalje biti oko 23 stepena, dok na krajnjem jugu i istoku možemo očekivati i do 25", kaže Gojković.

Drugu polovinu nedelje obeležiće razvedravanje i otopljenje u celoj zemlji. Vremenske prilike ponovo će biti letnje, dakle očekuje nas vedro i sunčano vreme sa temperaturom do 30 stepeni Celzijusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija