Društvo

U severnom delu Kosovske Mitrovice novi grafiti: Ispisano "NATO odlazi kući! Ovo je Srbija"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2022

-

14:05

U severnom delu Kosovske Mitrovice novi grafiti: Ispisano "NATO odlazi kući! Ovo je Srbija"
U severnom delu Kosovske Mitrovice novi grafiti: Ispisano "NATO odlazi kući! Ovo je Srbija" - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Na više lokacija u centru Kosovske Mitrovice danas su osvanuli grafiti "NATO odlazi kući! Ovo je Srbija". Grafiti "NATO GO HOME! Ovo je Srbija" ispisani su u plavoj, crvenoj i beloj boji.

Od kada su počeli da se pojavljuju u prethodnih više od mesec dana, odnosno od odluke kosovske vlade da primeni odluku o srpskim dokumentima i tablicama, to su prve poruke upućene međunarodnoj zajednici. Na zidovima zgrada vidljivi su i grafiti "Severna brigada raste iz dana u dan". Ta poruka ispisana je u crvenoj i crnoj boji.

Nedavno su se u Mitovici pojavili grafiti "Ne brinite, tu smo - Severna Brigada", "Čekamo", "Nema predaje, KM ostaje", "Nema predaje, srpska lična karta ostaje".

Podsetimo, Kfor je danas saopštio da su komandanti regionalnih komandi u redovnom kontaktu sa svim glavnim sagovornicima, među kojima su i predstavnici Vojske Srbije.

"Kfor održava vidljiv i okretan stav na terenu i komandanti regionalnih komandi su u redovnom kontaktu sa svim glavnim sagovornicima, uključujući i predstavnike Vojske Srbije", objavio je Kfor na Tviteru, uz fotografiju sa sastanka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija