Društvo

Promenljivo oblačno i malo toplije poslednjeg dana ove nedelje - gde se očekuju kiša i pljuskovi?

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2022

-

08:09

Promenljivo oblačno i malo toplije poslednjeg dana ove nedelje - gde se očekuju kiša i pljuskovi?
Nizak vodostaj na ušću Save u Dunav - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas tokom dana biti promenljivo oblačno i malo toplije, na krajnjem severu sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutru će ponegde biti magle ili niske oblačnosti. Vetar slab istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severoistočni pravac. Jutarnja temperatura iznosiće od 10 do 16, a najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno, malo toplije sa sunčanim intervalima, a u pojedinim delovima grada tokom dana i sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab istočni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 16, a najviša oko 26 stepeni.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak promenljivo oblačno u većini mesta sa sunčanim intervalima, dok se lokalni pljuskovi i grmljavine očekuju samo u brdsko-planinskim predelima.

Od utorka do petka pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od 27 do 31 stepen.

U petak na severozapadu, zapadu i jugozapadu, a za vikend i u ostalim krajevima promenljivo oblačno, nestabilno i svežije mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija