Društvo

Novinarske ekipe meta napada tokom izveštavanja sa Prajda, demonstrant ometao u radu reportera Euronews Srbija (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/09/2022

-

20:55

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Na ulicama glavnog grada, pored toga što su vrvele od policije i učesnika Europrajda i protivnika istog, nalazio se i veliki broj novinarskih ekipa. Nažalost, incidenti nisu zaobišli ni njih u onim delovima gde su se nalazili protivnici Europrajda, pa je tako jedan od njih ušao u kadar tokom uključenja reportera Euronews Srbija, i zahtevao da se obrati u programu.

Euronews TV

Pored toga, zabeležen je i napad na ekipu novinske agencije Tanjug. Kako su naveli iz te agencije, njihovi novinar i snimatelj su napadnuti prilikom izveštavanja o okupljanju građana ispred hrama Svetog Save.

U jednom trenutku ovoj novinarskoj ekipi prišao je mladić sa kapuljačom i maskom na licu i počeo da im preti i da traži da prekinu da snimaju, a naposletku ih je i odgurnuo. Takođe, tokom izveštavanja sa Europrajda napadnuta je i ekipa televizije N1.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije danas je dalo nalog policiji i osnovnim javnim tužilaštvima da odrede zadržavanje do 48 sati svima koji bi danas izvršili napad na novinare koji izveštavaju sa manifestacija u Beogradu.

Nalog za zadržavanje odnosi se i na napade na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su zaduženi za obezbeđivanje reda i mira na manifestacijama, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija