Društvo

Direktor KCS: Dobro zdravstveno stanje povređenih tokom Evroprajda, na opservaciji zadržana dva policajca

Komentari

Autor: FoNet, Tanjug

18/09/2022

-

10:18

Direktor KCS: Dobro zdravstveno stanje povređenih tokom Evroprajda, na opservaciji zadržana dva policajca
Milika Ašanin - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zdravstveno stanje povređenih u incidentima tokom manifestacije Evroprajd 2022 je dobro, izjavio je danas direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin, navodeći da se za pomoć u Urgentni centar javilo 13 policajaca i pet učesnika Prajda.

"Na opservaciji su 24 časa zadržana dva policajca, kod jednog se radilo o povredi glave a kod drugog o povredi šake. Svi su s lakšim povredama vraćeni kući, kao i učesnici Prajda", rekao je Ašanin za RTS.

Ministri unutrašnjih poslova i zdravlja, Aleksandar Vulin i Zlatibor Lončar posetili su u subotu uveče u Urgentnom centru povređene policajce

"Obaveljno 4.000 operacija od preseljenja u novu zgradu"

Ašanin je rekao da je od preseljenja klinika u novu zgradu Kliničkog centra Srbije, pre pola godine, urađeno je više od 4.000 različitih operacija i ogroman broj dijagnostičkih snimanja. On je rekao da je, od kada radi nova zgrada, sa novom opremom urađeno i 20.000 rengentskih snimanja i više od 40.000 ultrazvučnih pregleda.

"Ukoliko ovako nastavimo, mi ćemo do kraja godine sigurno povećati broj operacija za još 25 do 35 posto", rekao je Ašanin za Blic.

Dodao je da je broj laparoskopskih operacija povećan za više od 80 procenata. Povećan je i broj torakoskopskih procedura, video asistiranih operacija u grudnoj hirurgiji.

Dodao je da se povećava i broj minimalno invazivnih operacija u hirurgiji, posle kojih ostaje manji rez a oporavak je brži. Nova zgrada Kliničkog centra Srbije otvorena je pre pola godine a u njoj je do sada lečeno 85.000 pacijenata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija