Društvo

Haos na Autokomandi: Huligani bacali baklje na policiju, jake snage ih potisnule

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/09/2022

-

17:58

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Grupa navijača gađala je kod u Bulevaru oslobođenja bakljama policijski kordon koji obezbeđuje Euvroprajd. Ova grupa, koja nije nosili klupska obeležja, pokušala je oko 17 časova da se probije ka Slaviji iz pravca Autokomande.

Reporter Euronews Srbija, navodi da je situacija u Bulevaru oslobođenja bila izuzetno napeta. Prema njegovim rečima, topovski udari su se čuli iz pravca stadiona Crvene zvezde i Partizana, pa je policija otrčala u tom smeru.

Policijske snage pojavile su se velikom brzinom iz smera Slavije i vrlo brzo su formirale kordon. Deo navijača je skrenuo u dvorište Infektivne klinike, pored koje je došlo do okršaja sa policijom koji je trajao oko pet minuta. Policija je uspela da ovu grupu potisne ka Autokomandi, a nekoliko mladića je uhapšeno.

Do novog sukoba došlo je i kod hrama Svetog Save kada se pojavila grupa mladića, zbog čega je policija morala da reaguje.

Euronews

 

MUP je ranije saopštio da je privedena 31 osoba, ali će taj broj verovatno rasti, jer pripadnici policije pretresaju i legitimišu sve koji se nalaze kod Hrama. Saobraćaj je zatvoren u smeru sa Slavije ka Beogradskoj.

Prisutan je veliki broj pripadnika policije, specijalno opremljene suzavcem, pa su spremni i na razbijanje potencijalnih demonstracija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija