Aktuelno

Privedene 64 osobe, lakše povređeno 10 policajaca, uništena vozila interventne jedinice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/09/2022

-

15:56

Privedene 64 osobe, lakše povređeno 10 policajaca, uništena vozila interventne jedinice
Euronews/Jovana Stanković - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Tokom dana 10 policajaca lakše povređeno u okršaju sa huliganima i protivnicima Europrajda, dok je oštećeno pet vozila intervente jedinice MUP-a. Ukupno 64 osobe su privedene, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kako je dodala, nema ozbiljnije povređenih među građanima, a da misli da među njima zapravo i nema povređenih. 

 

Prethodno su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su danas do 15 časova, zbog narušavanja javnog reda i mira u glavnom gradu, priveli 31 osobu, saopštio je MUP. Četvorica muškaraca koji su danas šutirali pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova u Takovskoj ulici ispred Doma Narodne skupštine Srbije zadržani su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu (VJT), saopšteno je iz tog tužilaštva.

Kako se navodi, zadržavanje do 48 sati odredilo im je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zbog krivičnog dela iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru - Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. Zadržani su K.N (30) M.M. (32), M.M. (34) i T.B. (35). 

Osim toga, kako su kasnije, saopštili V.V. (27) iz Niša zadržan je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru - Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti".

On se sumnjiči da je napao policajca zaduženog za obezbedjivanje današnjih manifestacija u Beogradu, a kod njega je pronadjena jedna sekria, nož i dimne bombe. Prilikom lišenja slobode, bežao je od policije i opirao se hapšenju.

Zadržavanje do 48 sati odredilo mu je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje nastavlja postupanje u ovom slučaju, navode iz VJT.

Iz VJT podsećaju i da su dali nalog policiji i osnovnim javnim tužilaštvima da odrede zadržavanje do 48 sati svima koji bi danas izvršili napad na novinare koji izveštavaju sa manifestacija u Beogradu kao i na pripadnike MUP-a koji su zaduženi za obezbeđivanje reda i mira na manifestacijama.

U MUP--u su naveli da će odlučno sprovoditi zakon i neće dozvoliti nasilje na ulicama glavnog grada, narušavanje javnog reda i mira i ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana.

 

Dešavanja u centru Beograda iz minuta u minut možete pratiti u našem LIVE blogu

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija