Društvo

Korona presek: Manje obolelih nego juče, preminulo osmoro ljudi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/09/2022

-

19:11

Korona presek: Manje obolelih nego juče, preminulo osmoro ljudi
Korona presek: Manje obolelih nego juče, preminulo osmoro ljudi - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.460 obolelih od koronavirusa, od ukupno 6.544 testirana uzoraka. Preminulo je osam osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 498 obolelih, dok je na respiratoru 24 pacijenata.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana bilo je 2.168 potvrđenih slučajeva od ukupno 9.845 testiranih. Preminulo je devet osoba, a na respiratorima su se nalazile 24 osobe.

Broj inficiranih koronavirusom u odnosu na jul u avgust, kada je zabeležen pik, stabilizovao se na oko 2.500 do 3.000 i za očekivati je da se ustali do idućeg talasa koji bi mogao da se dogodi u oktobru, izjavio je direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić.

Bekić je za Tanjug rekao da smo u najvećoj meri izgubili kolektivni imunitet koji smo donekle bili stekli, jer je imunitet od korone veoma nestabilan i traje tri do šest meseci.

"U junu prošle godine smo imali oko 50 odsto vakcinisane populacije. Ako je najveći broj građana izgubio taj imunitet i ako smo od marta meseca do danas, kada je u toku vakcinacija četvrtom dozom, aplikovali svega 90.000 doza, jasno je da je došlo do popuštanja kolektivnog imuniteta", istakao je Bekić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija