Društvo

Temperature ekstremno ispod proseka, kada nam stiže otopljenje?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/09/2022

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Jesen kalendarski počinje sutra, a vremenske prilike u Srbiji već nekoliko dana podsećaju na poznu jesen i ranu zimu. Temperatura ekstremno ispod proseka i tmurno, oblačno vreme obeležiće i današnji dan.

Hladno je ovog jutra bilo u celoj Srbiji. Temperatura se u većim gradovima kretala oko 8. podeljka. Malo toplije bilo je u Negotinu, dok je najhladnije bilo na Kopaoniku gde je izmereno 0 stepeni.

"Hladan severni vetar omogućava da maksimalna temperatura i danas bude oko 16, osim u Timočkoj krajini, gde se očekuje oko 18 stepeni. Slaba kiša prognozira se za sredinu dana i rane poslepodnevne sate, ali će veći deo dana ipak obeležiti smena sunčanih i oblačnih perioda.

Polje visokog vazdušnog pritiska još sutra će imati uticaj na vreme iznad Srbije, što znači da ćemo imati još jedan hladan i promenljiv dan.

Severni vetar zadržava se sve do subote kada dolazi do skretanja na južni, i otopljenja. Vreme će sutra biti promenljivo oblačno, u planinskim predelima povremeno sa slabom kišom, a temperatura će na severu i istoku u najtoplijem delu dana biti i do 18 stepeni.

Južni vetar nam za vikend donosi porast temperature i više sunčanih perioda. Temperatura će u subotu biti oko 22, a u nedelju za stepen - dva toplije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija