Društvo

Na snazi upozorenje RHMZ na pljuskove: Još danas toplo, pa stiže zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/09/2022

-

08:26

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Topao i vlažan Mediteranski vazduh koji nam stiže sa jugozapadnim vetrom na visini donesi nam nestabilnost. To će da uzrokuje da u većem delu zemlje danas bude uslova za lokalne pljuskove, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Maglovito i toplo jutro zameniće delimično razvedravanje i više sunčanih perioda. Ipak, u poslepodnevnim satima, u većem delu zemlje, biće uslova za formiranje i razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda, koje će ponegde doneti pljuskove i veću količinu kiše. Sa sobom danas ponesite kišobran, ali nam zimske jakne neće trebati jer nam južni vetar donosi maksimalnu temperaturu od preko 20 stepeni. Najtoplije će biti na jugoistoku, gde se očekuje i do 25 stepena, dok će u Vojvodini i na krajnjem jugu Srbije biti oko 20", kaže Gojković.

RHMZ izdao je upozorenje na nestabilno vreme sa lokalnom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa jakim plјuskom (preko 20 mm za kratko vreme), gradom i jakim ili olujnim vetrom u zoni padavina.

Sutra stiže zahlađenje

Gojković navodi i da nam privremeno zahlađenje stiže već sutra sa slabljenjem južnog vetra. 

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

"Pad temperature osetićemo kako u jutarnjim satim, tako i tokom dana. Minimalna dnevna biće oko 10 stepeni, a maksimalna dnevna oko 18, u Vojvodini i centralnim predelima, odnosno 23, koliko se očekuje na jugu Srbije. U sredu tokom dana pljuskovi će zahvatiti Vojvodinu, dok u ostalim predelima ostaje promenljivo, ali uglavnom suvo", dodaje ona. 

Kako kaže, drugu polovinu nedelje obeležiće više sunčanih perioda i toplije vreme. Temperatura će ponovo biti preko 25 stepeni, a vreme pretežno sunčano, ponegde sa slabom kišom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija