Društvo

Vraća se kišno vreme: RHMZ izdao upozorenje, uključen i narandžasti meteoalarm

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/09/2022

-

07:30

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prve dane jeseni obeležilo je nešto toplije i sunčanije vreme, međutim već juče su do naše zemlje stigli oblaci, koji će nam danas doneti kišu, ponegde i grmljavinu, a na jugu lokalno i nešto veću količinu padavina, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Vreme će danas biti oblačno u celoj Srbiji. Slaba kiša zabeležena je već u ranim jutarnjim satima u centralnim i južnim predelima, a intenziviranje kiše prognozira za sredinu dana i rane poslepodnevne sate. Južno od Save i Dunava biće pljuskova praćenih grmljavinom, koji će ponegde doneti i nešto veću količinu padavina, dok će na severu kiša biti nešto slabijeg intenziteta", rekla je Gojković.

Navodi da zbog južnog vetra temperatura i dalje ostaje malo iznad 20 stepeni Celzijusa. Najtoplije će danas biti u zapadnim i centralnim predelima, gde se lokalno očekuje i do 24, dok će malo svežije biti na jugu zemlje.

"Nestabilno i oblačno vreme zadržava se i sutra uz postepeno slabljenje i prestanak padavina. Minimalna dnevna temperatura kretaće se oko 15 stepeni, a maksimalna dnevna će na jugu i jugoistoku dostizati 25.podeljak", kaže Gojković. 

Pad temperature prognozira se za sredu kada će u Vojvodini i centralnoj Srbiji biti malo iznad 16 stepeni, dok se na jugu zemlje očekuje i do 21. Ipak u sredu dolazi do razvedravanja, što nam u drugoj polovini nedelje donosi toplije vreme sa više sunčanih perioda.

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas očekuju kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji će se intezivirati posle podne i uveče.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

U većini mesta očekuje se od 15 do 30 mm padavina, lokalno i više, objavljeno je na sajtu RHMZ-a. Na području Šumadije, Pomoravlja jugoistočne i jugozapadne Srbije, i Kosova i Metohije na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U ostalom delu zemlje na snazi će biti žuti meteo-alarm, što znači da će vreme biti potencijalno opasno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija