Društvo

Smena sunca i oblaka: Promenljivo vreme u celoj zemlji, za vikend osetan pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2022

-

08:16

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Privremeno zahlađenje koje smo imali juče, već danas će zameniti prijatno toplo, ali promenljivo vreme, rekla je metorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Otopljenje koje nam stiže sa južnim vetrom donelo nam je porast temperature već u ranim jutarnjim satima. Minimalna temperatura kretala se u intervalu od 10 do čak 18 stepeni, koliko je izmereno u Beogradu. Maksimalna dnevna u Vojvodini i zapadnoj Srbiji biće i do 26 stepeni, dok u ostalim gradovima ostaje za stepen - dva svežije", kaže Gojković.

Iako se razvedravanje nastavlja, nestabilnost ostaje, te će još tokom jutra na severu zemlje i u cetralnim predelima biti uslova za slabu kratkotrajnu kišu. Kasnije tokom dana smenjivaće se sunce i oblaci.

Gojković kaže da se umeren i povremeno pojačan južni i jugozapadni vetar zadržava se sve do nedelje. Ovaj vetar, objašnjava, donosi nam toplu vazdušnu masu koja će u petak i subotu omogućiti da temperatura lokalno bude i do 28 stepeni, što je veoma toplo za ovo doba godine.

Za vikend osetno hladnije

Međutim, skoro pa letnje vreme ipak neće potrajati, jer već u subotu uveče dolazi do promene pravca vetra na zapadni i severozapadni i priliva hladnog vazduha. 

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

"Susretanje tople i hladne vazdušne mase iznad naše zemlje uzrokovaće formiranje i razvoj grmljavinskih nepogoda. Pljuskovi i grmljavina prvo će zahvatiti severne predele, a kasnije, tokom noći između subote i nedelje i ostatak Srbije. U nedelju će vreme biti vedro i sunčano, ali malo svežije. Početkom sledeće nedelje imaćemo i osetnije zahlađenje, te će maksimalna dnevna ponovo biti ispod 20 stepeni, a vremenske prilike nestabilne i promenljive", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija