Društvo

Štrajk dela zaposlenih na klinici "Laza Lazarević"

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2022

-

16:21

Štrajk dela zaposlenih na klinici "Laza Lazarević"
Štrajk dela zaposlenih na klinici "Laza Lazarević" - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ispred Klinike za psihijatrijske bolesti “dr Laza Lazarević”  održan je jednočasovni štrajk dela zaposlenih koji zahtevaju smenu v.d. direktorke dr Ivane Stašević Karličić, rekla je za Tanjug dr Ljiljana Simić, specijalista psihijatrije ispred zaposlenih koji štrajkuju.


Ona je najavila da će se štrajk održavati svakoga dana dok ne bude ispunjen njihov zahtev ili direktorka ne donese nove odluke, jer su, kako Simić kaže, oni otvoreni za razgovore.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

“Ovde su došli zaposleni iz oba sektora, iz ove zgrade i iz zgrade u Padinskoj Skeli. Na ovom štrajku su lekari specijalisti, naši saradnici socijalni radnici, defektolozi, psiholozi, medicinske sestre, kuvarice, dakle ne samo predstavnici sindikata”, kazala je dr Simić.

Na pitanje da li štrajk ometa rad klinike, Simić tvrdi da je vreme održavanja štrajka izabrano upravo iz razloga kako bi prva smena završila radni dan.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

 

“Tražimo ostavku v.d. direktorke, nadležnim institucijama smo već poslali zahtev jer smatramo da su narušeni međuljudski odnosi u kolektivu i to je nešto što se odrazilo na naš kvalitet rada. Direktorka sama piše raznorazne izjave i poziva zaposlene i ucenjuje ih da potpisuju kako bi pokretala disciplinske postupke protiv drugih zaposlenih. Ukoliko zaposleni odbijaju oni bivaju sankcionisani. Mi želimo da dolazimo na posao rasterećeni, da možemo da se posvetimo našim pacijentima bez stalnog straha od moguće kazne”, istakla je dr Simić.


Dodala je da niko od njenih kolega koji su danas na skupu ne treba da bude sankcionisan.

“Mnogo smo trpeli unazad pet godina. Zvale su nas i kolege iz unutrašnjosti koje su se odličile za jednočasovnu obustavu rada kao vid podrške”, kazala je.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 


Simić je rekla da je 30 lekara dalo otkaz otkad je v.d. direktorka, čiju ostavku traže, preuzela tu funkciju i oni će takođe, prema njenim rečima, pružiti podršku tom skupu.

Ističe da su otvoreni za saradnju i da očekuju da direktorka donese neke nove odluke, a u slučaju da ne donese, kako kaže, oni nastavljaju štrajk svakoga dana.

Komentari (0)

Srbija