Društvo

FOTO Kako izgleda zaprašivanje komaraca u Beogradu na obalama Save

Komentari

Autor: Beograd.rs

26/06/2021

-

16:03

FOTO Kako izgleda zaprašivanje komaraca u Beogradu na obalama Save
FOTO Kako izgleda zaprašivanje komaraca u Beogradu na obalama Save - Copyright Beograd.rs

veličina teksta

Aa Aa

Beograd nastavlja da sprovodi kontinuirane aktivnosti na suzbijanju komaraca iz čamca na obalama Save kod Umke, a očekuje se i zaprašivanja iz aviona, ukoliko za tim bude bilo potrebe.

Rukovodilac službe laboratorijskih ispitivanja u JKP "Gradska čistoća” Milica Rajković istakla je da su preparati koji se koriste odobreni od strane Ministarstva zaštite životne sredine, prenosi Beogad.rs.

"Preparati su upisani u listu privremenih biocidnih proizvoda. Apelujemo na pčelare da na vreme uklone košnice i obezbede pčele pre početka tretmana", rekla je Milica Rajković.

Beograd.rs

 

Gradski štab za vanredne situacije je doneo odluku da gradskim preduzećima dozvoli tretmane iz aviona, ukoliko bude potrebno, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

"U ponedeljak će biti raspisana javna nabavka, koja će trajati oko 10 dana, nakon čega ćemo biti spremni da "podignemo” avione u vazduh. Za sada nema potrebe da se sprovode tretmani iz vazduha, ali ukoliko se situacija promeni, bićemo spremni. Tretman iz vazduha je mnogo efikasniji jer se lako dolazi do lokacija do kojih je nemoguće doći kopnenim putem, a to su po pravilu mesta na kojima se nalaze legla komaraca", izjavio je Vesić i naveo da će večeras 33 ekipe raditi na suzbijanju komaraca.

Iz grada su apelovali na građane da omoguće nesmetan rad ekipama koje rade na suzbijanju komaraca.

Komentari (0)

Srbija