Društvo

Euronews Centar: Kako se biologija našla između politike i nauke?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/10/2022

-

22:39

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Kako se biologija našla između politike i nauke - za jedne, sporne su lekcije o rodu i seksualnoj orijentaciji u udžbenicima za osmi razred, dok je za druge sporna odluka da se te lekcije od naredne godine ukinu. O tome šta ima li nečeg spornog  i nenaučnog u udžbenicima za biologiju govorili su Biljana Stojković, profesorka Biološkog fakulteta i članica saveta Skupštine slobodne Srbije i Ivan Kostić, potpredsednik Srpskog pokreta Dveri. 

Ukoliko ste preležali kovid, verovatno ste u nekom trenutku ostali bez čula mirisa i ukusa. Simptomi postkovida, međutim, mogu biti mnogo ozbiljniji. Zbog toga, širom sveta hiljade pacijenata koji pate od postkovida traže od svojih vlada više pomoći. O tome je za Euronews govorio infektolog Vilijam Šafner, profesor na Vanderbilt Univerzitetu u Nešvilu u američkoj državi Tenesi.

"Još nije gotovo. Ali kraj se nazire" - to je nedavno rekao prvi čovek Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus komentarišući mogućnost okončanja pandemije. Infektolog Dragan Delić za Euronews centar govori o tome ko i kada proglašava kraj pandemije kao i šta se dešava sa domaćom epidemijom.

O ovome, ali i o zaokretu u sagi Mask-Tviter i neobičnom poduhvatu britanskog ilustratora Sema Koksa opširnije u video prilogu na početku teksta.

Komentari (0)

Srbija